A Minestrone leves receptnek a szépsége abban rejlik, hogy az év bármely szakában elkészíthető, hiszen szinte mindenféle zöldség bele illik, amit a piacon vagy otthon lefagyasztva a hűtőben találunk meg. Lehet benne tészta vagy rizs, ami laktatossá teszi, ezért az olaszok leginkább a téli időszakban készítik el. A Minestrone leves receptje számtalan variációban létezik, hiszen a leves összetétele évszaktól függően változik. Melegebb időszakokban a Minestrone leves receptje könnyed és kevésbé tartalmas, míg télen forró és kiadós lehetőleg több tésztával és zöldséggel elkészítve. A Minestrone leves talán a legelterjedtebb olasz tradicionális levesek közé tartozik, ugyanis amennyire egyszerű az elkészítése, olyan finom is és alapanyagokban gazdag leves. A Minestrone lényegében egy zöldségleves, amely követi az évszakokat, és amelyben mindig megtalálhatók a szárított hüvelyes zöldségek is. A végeredmény pedig egy sűrű, nagyon következetes, különösen ízletes és egészséges leves.
Hozzávalók:
- 8 evőkanál húslé
- 250 ml paradicsompüré
- 3 liter víz
- 150 g zöldborsó
- 150 g babkonzerv
- 200 g káposzta
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 nagy sárgarépa
- 1 zöldpaprika
- 1 közepes zeller gyökér
- 2 zöld zeller szár
- 3 db lila hagyma
- 150 g bacon
- 100 ml olívaolaj
- babérlevél
- só
- bors
- petrezselyem
- 50 g tészta
Minestrone leves recept
A bacon szalonnát, a hagymát, a zöld zeller szárakat, a zeller gyökeret, a répát és a paprikát apróra szeleteljük, majd egy nagyobb fazékba kevés olajon 10 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a sót, a borsot és még hagyjuk párolódni egy percet, amíg a fokhagyma is megpárolódik kicsit. Ezt követően folyamatos kavarás mellett hozzáadunk két evőkanál paradicsompürét, a babérlevelet, majd ráöntjük a húslét és egy percet főzzük.
Ez után ráöntjük a meleg vizet és addig hagyjuk, amíg felforr, majd jöhet hozzá a felszeletelt káposzta, és a zöldborsó. 30 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, és végül hozzáadjuk az alaposan leszűrt babkonzervet. 5-10 percig főzzük még és a legvégén adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet.
A levest forrón tálaljuk reszelt parmezánnal a tetején és külön főtt tésztával.
Forrás: patient.co.uk
Comments
Loading…