Lime-os és avokádós jégkrém

A fagylalt sokunk bűnös szenvedélye. Bűnös, mivel, mint tudjuk, nem tartozik a legegészségesebb vagy a legkarcsúsítóbb nassolni-valók közé.

Azonban ez a lime-os, avokádós jégkrém lehetőséget ad arra, hogy úgy engedjünk a csábításnak, hogy közben nem kell bűntudatot érezzünk miatta.

Könnyed, krémes állaga és fantasztikus íze által akár még a gyerekeknek is kedvencévé válhat ez az egészséges édesség.

Hozzávalók:

  • 2 db érett avokádó (érett, de még nem pépes)
  • 400 ml kókusztej
  • 1 lime leve és reszelt héja
  • ¼ bögre méz vagy juharszirup (vagy egyéb általunk preferált édesítőszer)

Lime-os és avokádós jégkrém recept

Hámozzuk meg az avokádót, és távolítsuk el a magot belőle. Az avokádónak az így kapott húsát tegyük bele egy robotgépbe, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is (kókusztej, lime leve, méz).

Kapcsoljuk be a robotgépet, és keverjük addig, amíg egyenletes masszát nem kapunk. Kóstoljuk meg, és adjunk hozzá további édesítőszert, ha még nem érezzük elég édesnek. Fontos megjegyezni, hogy másnapra édesebbnek tűnhet, így ne édesítsük túl.

Használjunk ezek után jégkrém-készítő gépet és készítsük el a fagylaltot. Az elkészült masszát tegyük bele egy fagyálló edénybe, majd szórjuk meg a lime reszelt héjával. Tálaljuk olyan állagúan és hőmérsékleten, ahogy az jól esik.

littlebigh.com