Áfonyás csirkesaláta

5 - 1 szavazat

Friss, zamatos és egészséges – mégis mi mást várhatnánk el egy salátától? Ez az áfonyás csirkesaláta tökéletes választás, ha egy tápláló ebédre vágynánk.

Akár megvendégelésre is alkalmas, hiszen egy ilyen étel feltálalásával biztosan felkorbácsoljuk a családunk és a barátaink ízlelőbimbóit is.

Hozzávalók:
• 2 kicsontozott, bőrnélküli csirkemell
és bors
• 1 evőkanál olívaolaj
• 1 fej római káposzta, vékonyra szelve
• 2 bögre friss áfonya
• 1 bögre vagdalt pirított pekándió
• 2/3 bögre felkockázott lilahagyma
• ½ bögre kéksajt (vagy bármilyen egyéb puhasajt)
Dijoni öntet:
• 1/3 bögre olívaolaj
• 3 evőkanál vörös borecet
• 2 kiskanál méz
• 1 kiskanál dijoni mustár
• csipetnyi só és bors

Áfonyás csirkesaláta recept

Először készítsük el az öntetet. Ehhez jól keverjünk el minden hozzávalót, és tegyük félre.

Alaposan fűszerezzük meg sóval és borssal a csirkemellek mindkét oldalát.

Forrósítsuk fel az olajt egy nagyobb serpenyőben közepesen magas hőfokon. Adjuk hozzá a csirkemelleket, és süssük oldalanként 4-5 percig, hogy a csirkehús teljesen átsüljön, és ne legyenek rajta rózsaszín részek.

Szedjük ki a csirkemelleket egy tányérra, és hagyjuk állni 5-10 percig. Ekkor szeljük fel kisebb, falatnyi méretű darabokra.

Tegyük bele a felszeletelt csirkehúst egy nagyobb tálba, és adjuk hozzá a káposztát, az áfonyát, a pekándiót, a lilahagymát és a kéksajtot is, majd öntsünk rá az előre elkészített öntetből. Jól keverjük össze a hozzávalókat.

Ezt követően pedig már tálalhatjuk is.

blueberrycouncil.org

További receptek