A skót konyha ékessége az egyszerűen és nagyon hamar elkészíthető skót tojás.
Szinte minden köret mellé ajánlunk vagy szezonális salátákkal is fogyasztható.
Hozzávalók:
- 12 főtt tojás
- 350 g csirkemell
- 1 evőkanál apróra vágott zöld kapor és petrezselyemzöld
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 evőkanál mustár
- só
- bors
- 2 evőkanál liszt
- két nyers tojás
- 50 g zsemlemorzsa
- 50 ml olaj a sütéshez
Skót tojás recept
A csirkemellet nagyon apróra vágjuk egy vágódeszkán, majd egy tálba tesszük és hozzáadjuk a sót, borsot, a gyömbért, egy nyers tojást, a kaprot és a petrezselymet. Ezt követően jól elkeverjük az alapanyagokat a tálban és 12 egyforma csomóra osztunk, amit egy fóliára helyezünk.
Ez után nincs más dolgunk, mint becsomagolni a masszával a főtt tojásokat, majd megforgatni a lisztben, a megmaradt felvert tojásban és a zsemlemorzsában, végül egy serpenyőben lassú lángon addig süssük, amíg arany barnára sülnek.
Jó étvágyat!
Comments
Loading…