A legtöbben szeretnek nassolni, vagy egyszerűen csak szükségük van valamire, amivel kibírhatják a következő főétkezésig. Erre pedig tökéletes ez a krémsajtos és avokádós tekercs, mely azon felül, hogy egészséges ropogtatnivaló, még tele van finomabbnál finomabb ízekkel is.
A legjobb ebben a receptben, hogy semmi sincs benne kőbe vésve. Bármilyen friss zöldséget vagy fűszert hozzáadhatunk a krémsajthoz és a szalonnához. Az egy adag pedig – ami két nagyméretű tortilla segítségével készül -, hat embert is jól tud lakatni. Ráadásul előétel gyanánt is tökéletesen megállja a helyét.
Hozzávalók:
- 225 g krémsajt
- 1 db avokádó
- ¼ zöldhagyma
- 6 szelet bacon, ropogósra sütve és felaprítva
- ½ bögre felkockázott paradicsom
- ¼ bögre nagyjából felaprított koriander
- ½ kiskanál kömény
- 2 kiskanál citromlé
- 2 nagyméretű tortilla
Krémsajtos és avokádós tekercs recept
Vegyünk elő egy nagyobb tálat, majd keverjük össze benne a krémsajtot, az avokádót, a zöldhagymát, a bacont, a koriandert, a köményt és a citromlét. Minden hozzávalót jól keverjünk el a krémsajtban.
Osszuk szét és kenjük rá egyenletesen a masszát a két tortillára, majd tekerjük azokat fel. Szeljük fel körülbelül 1,5 cm széles szeletekre, majd helyezzük el őket egy tányéron. Hagyjuk hűtőszekrényben állni tálalás előtt.
Comments
Loading…