Rengeteg olyan recept van, melyek mákosnak vagy éppen citromosnak nevezik magukat a bennük található egy-egy kanálnyi összetevőtől.
Ez az amerikai palacsinta recept azonban nagy mértékben tartalmaz mákot és citromot is egyaránt.
Ez a palacsinta bebizonyítja, hogy kiérdemelten birtokolhatja nevét, hiszen bővelkedik citrom ízben és mákszemes roppanásban is.
Hozzávalók:
- ¾ bögre finomliszt
- ¼ bögre teljes kiőrlésű liszt
- 1/3 bögre cukor
- 1 ½ kiskanál sütőpor
- ½ kiskanál szódabikarbóna
- ¼ kiskanál só
- 1 bögre író
- Két citrom reszelt héja
- ¼ bögre friss citromlé (kb. 2 citrom)
- 3 evőkanál vaj, felolvasztva
- 1 tojás
- 1 ½ kiskanál vanília kivonat
- 1/3 bögre mák
Citromos-mákos amerikai palacsinta recept
Keverjük össze a száraz összetevőket (liszt, cukor, sütőpor, szódabikarbóna, só).
Egy másik edényben keverjük össze a nedvesebb összetevőket úgy, mint az írót, a citromhéjat, a citromlét, a felolvasztott vajat, a tojást és a vanília kivonatot. Erre a keverékre öntsük rá a mákot.
Adjuk hozzá a száraz összetevőkhöz a nedveseket, és keverjük el őket. Ne keverjük túl, ha azt szeretnénk, hogy a palacsintánk könnyű és levegős maradjon. Nem gond, ha maradnak csomók a masszában.
Enyhén kivajazott palacsintasütőben süssük, amíg aranybarna nem lesz mindkét oldala.
Még melegen tálaljuk juharfasziruppal.
Comments
Loading…