Köretek

Sajtos krumplipüré

Ezt a sajtos krumplipürét lassú főzőben kell elkészíteni, így jóval kevesebb erőfeszítést igényel, viszont ízekkel így is teljesen tele van. Ha egyszer kipróbálod, az biztos, hogy a továbbiakban mindig így fogod készíteni a krumplipürét. Hozzávalók: […]

No Picture
Köretek

Karfiol vajas morzsával

Hozzávalók: 1 kg friss vagy konzerv vagy mirelit karfiol 10 dkg vaj 15 dkg zsemlemorzsa, só Elkészítése: A karfiolt forrásben lévő sós vízben puhára főzzük. A vajat serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és állandó kevergetés […]

No Picture
Köretek

Zellerpüré

Hozzávalók: 2 nagy zellergumó 25 dkg burgonya 1-2 dl tej citromlé, 2 ek liszt só, bors, szerecsenió ízlés szerint Elkészítése: A zellergumót megtisztítás után bedörzsöljük citromlével, hogy ne feketedjen meg, majd a burgonyát is karikára […]

No Picture
Köretek

Hercegnő burgonya

Hozzávalók: 1 kg burgonya 12 dkg vaj 4 tojássárgája 1 késhegynyi szerecsendió, só Elkészítése: A kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, majd ha lecsepegtettük áttörjük és hozzákeverjük a vajat és a tojássárgáját, a szerecsendió reszeléket, […]

No Picture
Köretek

Ropogós borsó

4személyre: 80dkg zöldborsó, 10dkg gépsonka, 1 csokor petrezselyem, 2ek. vaj, 2ek. liszt, 1 tojássárgája, só, őrölt bors. Panírhoz: 10dkg liszt, 2 tojás, 10dkg zsemlemorzsa, bő olaj a sütéshez. Elkészítés:a kifejtett zöldborsót enyhén sós vizben főzze […]