Töltött marhahús tekercs

Aki szereti a húsételeket, de nem szeret értük egész nap a konyhában forgolódni, azoknak tökéletes választás ez a töltött marhahús tekercs.

Az összetett ízek miatt senki sem jönne rá, hogy mindössze 45 perc elegendő az elkészítéséhez. Ráadásul a pénztárcánkat sem terheli meg, hiszen a hasaalja az egyik legolcsóbb része a marhának. Akármivel is tálaljuk, ez egy tuti befutó lesz a heti vacsoráink között.

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál repceolaj
  • 3 evőkanál aprított fokhagyma
  • 2 felszeletelt édes hagyma
  • 2 bögre vékonyra szelt gomba
  • ½ evőkanál
  • ½ evőkanál frissen őrölt bors
  • 1 kg hasaalja marhahús hússzelet
  • 100 g baby spenót
  • 9 szelet provolone sajt

Töltött marhahús tekercs recept

Melegítsük elő a sütőnket 180 fokra. Közepes hőmérsékleten forrósítsunk fel egy kanál repceolajt egy serpenyőben.

Ugyanebben a serpenyőben keverjük össze a fokhagymát, a hagymát, a gombát, a sót és a borsot, és süssük így addig, amíg minden nedvesség el nem párolog, és a hagyma karamellizálódni nem kezd. Ez körülbelül 15-20 percig tart. Ekkor vegyük le a tűzről, és tegyük félre.

A hasaalja szeletet fektessük egy vágódeszkára. Kanalazzuk rá a gombás-hagymás keverékünket, és oszlassuk el egyenletesen a húson. Erre szórjuk rá a spenótot, majd jöhetnek rá a sajtszeletek.

Ezt követően a hús aljától kezdve elkezdhetjük lassan és gyengéden feltekerni a hasaalját. Tekerjük úgy, hogy a hús rostszálai horizontálisan helyezkedjenek el. Fogpiszkálók segítségével rögzítsük a húst a tekercs formában. Ezt követően szeljük hat egyenlő szeletre a nagy tekercsünket.

A megmaradt olajunkat forrósítsuk fel magas hőmérsékleten. Ebben süssük a hústekercsünk egyik oldalát két percig, majd fordítás után a másikat további egyig. Ezt követően tegyük be a tekercseket a sütőbe, és süssük így 10-15 percig, amíg közepesen át nem sül.

Miután eltávolítottuk a fogpiszkálókat, már tálalhatjuk is.

Forrás: www.youtube.com/tasty