Aki szereti a húsételeket, de nem szeret értük egész nap a konyhában forgolódni, azoknak tökéletes választás ez a töltött marhahús tekercs.
Az összetett ízek miatt senki sem jönne rá, hogy mindössze 45 perc elegendő az elkészítéséhez. Ráadásul a pénztárcánkat sem terheli meg, hiszen a hasaalja az egyik legolcsóbb része a marhának. Akármivel is tálaljuk, ez egy tuti befutó lesz a heti vacsoráink között.
Hozzávalók:
- 2 evőkanál repceolaj
- 3 evőkanál aprított fokhagyma
- 2 felszeletelt édes hagyma
- 2 bögre vékonyra szelt gomba
- ½ evőkanál só
- ½ evőkanál frissen őrölt bors
- 1 kg hasaalja marhahús hússzelet
- 100 g baby spenót
- 9 szelet provolone sajt
Töltött marhahús tekercs recept
Melegítsük elő a sütőnket 180 fokra. Közepes hőmérsékleten forrósítsunk fel egy kanál repceolajt egy serpenyőben.
Ugyanebben a serpenyőben keverjük össze a fokhagymát, a hagymát, a gombát, a sót és a borsot, és süssük így addig, amíg minden nedvesség el nem párolog, és a hagyma karamellizálódni nem kezd. Ez körülbelül 15-20 percig tart. Ekkor vegyük le a tűzről, és tegyük félre.
A hasaalja szeletet fektessük egy vágódeszkára. Kanalazzuk rá a gombás-hagymás keverékünket, és oszlassuk el egyenletesen a húson. Erre szórjuk rá a spenótot, majd jöhetnek rá a sajtszeletek.
Ezt követően a hús aljától kezdve elkezdhetjük lassan és gyengéden feltekerni a hasaalját. Tekerjük úgy, hogy a hús rostszálai horizontálisan helyezkedjenek el. Fogpiszkálók segítségével rögzítsük a húst a tekercs formában. Ezt követően szeljük hat egyenlő szeletre a nagy tekercsünket.
A megmaradt olajunkat forrósítsuk fel magas hőmérsékleten. Ebben süssük a hústekercsünk egyik oldalát két percig, majd fordítás után a másikat további egyig. Ezt követően tegyük be a tekercseket a sütőbe, és süssük így 10-15 percig, amíg közepesen át nem sül.
Miután eltávolítottuk a fogpiszkálókat, már tálalhatjuk is.
Comments
Loading…