Az afrikai konyha legegyszerűbb és az egyik legfinomabb étele a csípős csirkecombok kókusztejjel. Kevés hozzávalókból ízletesen finom főfogás készíthető el rövid idő alatt. A csirkecombok csípősségét a hozzáadott paprikával tudjuk szabályozni. A sült csirkecombok átveszik a kókusztej jellegzetes aromáját és a csípős paprika erősségét.
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- egy csésze kókusztej
- 2-3 Piri Piri paprika
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- só ízlés szerint
Csípős csirkecombok kókusztejjel recept
Tegyük a csirkecombokat egy tálba és öntsük rá a kókusztejet, majd adjuk hozzá az olívaolajt és a felszeletelt csípős paprikát. Alaposan keverjük össze és egy éjszakát hagyjuk a hűtőben pácolódni.
Másnap kivesszük a csirkecombokat a pácból és grillen vagy sütőben arany barnára sütjük. Rizzsel tálaljuk!
Forrás: globaltableadventure.com
Comments
Loading…