Ez a csodás recept az egyik legjobb módja a csirkecomb elkészítésének. Az elfogyasztása után még napokkal is képes az ember eszében járni, annyira finom.
Mindezek mellett egy valódi felüdülés a nehéz ételek után, hiszen nem tartalmaz semmilyen zsírosabb tejszínt vagy berántást.
A recept valahol félúton van a spenótos articsókás mártogatós és a tejszínes csirkecomb között meghintve egy kis fokhagymával és sajttal.
Hozzávalók:
- 6 db bőrtől megtisztított, de csontos csirkecomb (használhatunk csirkemell filét is)
- 1 evőkanál (4 gerezd) darált fokhagyma
- 250 g zsírszegény krémsajt
- 250 ml csirkehúsleves (húsleves alap)
- 1 Konzerv articsóka pácban/vízben, leszűrve és szeletelve
- 4 bögre baby spenótlevél
- Só és bors a fűszerezéshez
- ¼ bögre parmezán sajt
Krémes spenótos articsókás csirkecomb recept
Melegítsük elő a sütőnket 200 Celsius fokra.
Sózzuk és borsozzuk meg a csirkecombokat ízlés szerint. Fújjunk le egy hőálló serpenyőt sütőolajjal, melegítsük fel közepes hőfokra. Rakjuk bele a serpenyőbe a csirkecombokat, és pirítsuk mindkét oldalát 2-3 percig, vagy amíg aranybarnára nem sülnek. Szárítsuk fel róla a rajta maradt felesleges zsírt.
Keverjük bele a fokhagymát, és süssük, amíg illatozni nem kezd (kb. 1-2 perc). Adjuk hozzá a krémsajtot, és keverjük alkalmanként addig, amíg teljesen szét nem olvad és hígabb állagúvá nem válik. Ekkor öntsük bele a húslevest, és adjuk hozzá a parmezán sajtot.
Hagyjuk, hogy a krémes csirkecombos keverékünk felforrjon, majd vegyük lejjebb a hőfokot. Fedjük le a serpenyőnket, és pároljuk a csirkecombokat addig, amíg a szószunk be nem sűrűsödik (kb. 5 perc). Keverjük bele az articsókát és a spenótot. Épp csak addig keverjük, amíg a spenótlevelek fonnyadozni nem kezdenek.
Tegyük bele a serpenyőt az előmelegített sütőbe, és süssük tovább 15-20 percig, vagy amíg a csirkecomb teljesen át nem sül. Tálaljuk rizzsel vagy tésztával.
Comments
Loading…