Citromos tilápia szeletek

A hal egy igen egészséges táplálék, és különösen igaz ez a tilápiára, mely egy igazán sovány húsnak számít, de mégis tele van proteinnel, melyre mindenki szervezetének szüksége van. A tilápiát számos módon el lehet készíteni.

Jelen recept egy sütési módot mutat be, mely által még néhány kalóriát is megspórolhatunk. A recept ennek ellenére nagyon egyszerű; a halat csak lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába kell mártani.

Ráadásul 35 perc alatt el is készül. Tökéletes egy sűrű hétköznapra.

Hozzávalók:

Citromos tilápia szeletek recept

Melegítsük elő a sütőnket 220 Celsius fokra. Vékonyan kenjünk ki egy tepsit, vagy fújjuk le tapadásmentes sütősprayjel.

Vegyünk elő egy sekély tálat, és keverjük össze benne a lisztet, a citromhéjat, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Tegyük a tojást egy másik sekély tálba, és vegyünk elő egy harmadikat is a zsemlemorzsának.

A halszeleteket mártsuk előbb a lisztbe, majd a tojásba, és végül a zsemlemorzsába. Nyomkodjuk bele gyengéden, hogy egyenletes bevonatot kapjunk. Egyszerre egy halszelettel dolgozzunk.

A már kipanírozott csíkokat tegyük az előkészített tepsinkre, és locsoljuk meg őket olajjal.

Süssük 10-15 percig, vagy amíg a hal könnyedén szét nem választható egy villa segítségével.

Ha szeretnénk, tálaljuk citromszeletekkel.

jocooks.com