Ez a sütemény a brownie-ra emlékeztet, de mentás rétege igazi ínyenc desszerté varázsolja, amit érdemes megkóstolnia a csoki rajongóknak. Elkészítése nem bonyolult, bár kicsit időigényes. A kárpótlás egy csokoládéban gazdag édesség, mely hidegen tálalva hűsítő élményt nyújt a nyári melegben.
Elkészítési idő: 3 óra 20 perc
Hozzávalók 20 szelethez:
- Tésztaréteg:
- 1 csésze liszt
- ½ teáskanál só
- 1 csésze kristálycukor
- ½ csésze tojáspótló
- ¼ csésze olvasztott vaj
- 2 evőkanál víz
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 nagy felvert tojás
- 1 csokoládé vagy 16 dkg csokiöntet
- főző olaj spray
- Mentaréteg:
- 2 csésze porcukor
- ¼ csésze olvasztott vaj
- 2 evőkanál zsírmentes tej
- ½ teáskanál borsmenta kivonat
- 2 csepp zöld ételfesték
Csokoládés-mentás sütemény recept
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. A tésztaréteg elkészítéséhez dolgozzuk össze a hozzávalókat. Először a lisztet a sóval öntsük össze, majd vegyünk egy nagyobb tálat, amelybe beletesszük a kristálycukrot, a vaníliát, a tojáspótlót és a csokoládét. Egy fakanállal alaposan kavarjuk át, és adjuk hozzá a lisztes keveréket. Előkészítve egy kisebb tepsit, fújjuk be olaj spray-vel, és óvatosan tegyük bele a tésztát. Körülbelül 20-25 percig sütjük 180°C-on, ha kész, oldalra téve hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a mentaréteget is. A porcukrot, a vajat és a következő 3 összetevőt – a zsírmentes tejet, a borsmentát, az ételfestéket – beletesszük egy közepes tálba és mixeljük. Ha megvagyunk a művelettel, a süteményre terítjük, elegyengetjük.
A máz elkészítéséhez szükség van a csokoládéra és 3 evőkanál vajra. Egy tálban elkeverve beletesszük a mikrohullámú sütőbe maximum 1 percre. Ha elolvadt a csokoládé, hagyjuk állni 2 percig. Amint kihűlt, rácsorgatjuk a mentarétegre, és betesszük a hűtőszekrénybe.
Comments
Loading…