Ki ne szeretné a sült sajtot? Ezúttal ezt készítjük el, de most még egyszerűbben, hiszen gofrisütőt fogunk hozzá használni. Ezáltal pedig sokkal egyszerűbben, gyorsabban és kevesebb piszkos edénnyel tudjuk elérni a tökéletes ízeket.
A receptben mozzarella sajtot használunk, de helyettesíthető bármilyen egyéb jól olvadó sajttal is, mint például a friss provolone, a fontina vagy a cheddar.
Hozzávalók:
- 3 evőkanál finomliszt
- ½ kiskanál paprika vagy egy csipet cayenne-i bors
- 220 g alacsony nedvességtartalmú mozzarella (kb. 1 cm-es vastagságúra szeletelve)
- 2 nagyobb tojás, felverve
- ½ bögre zsemlemorzsa
- Tapadásmentes sütőspray
- Salsa a tálaláshoz (opcionális)
Sült sajt gofrisütőben recept
Melegítsük elő a gofrisütőnket. Ha van rá lehetőség, akkor állítsuk közepes hőfokra.
Vegyünk elő egy tányért, és keverjük össze benne a lisztet a paprikával vagy a cayenne-i borssal. Tegyük a tojásokat egy másik tányérba vagy tálba, és a zsemlemorzsát egy harmadikba. Először mártsuk bele a sajtszeletet a lisztbe, majd a tojásba, és legvégül a zsemlemorzsába. Egyszerre csak egy szelettel dolgozzunk.
Fújjuk le a gofrisütő mindkét oldalát sütősprayjel. Helyezzünk bele annyi szelet sajtot, amennyi belefér, majd csukjuk le. Süssük addig, ameddig a zsemlemorzsa aranybarnává nem válik. Ez kb. egy percig tart. Addig ismételjük, amíg el nem fogy az elkészítendő sajtmennyiség.
Tálaljuk még melegen magában vagy salsával.
Comments
Loading…