in

Sült sajt gofrisütőben

Ki ne szeretné a sült sajtot? Ezúttal ezt készítjük el, de most még egyszerűbben, hiszen gofrisütőt fogunk hozzá használni. Ezáltal pedig sokkal egyszerűbben, gyorsabban és kevesebb piszkos edénnyel tudjuk elérni a tökéletes ízeket.

A receptben mozzarella sajtot használunk, de helyettesíthető bármilyen egyéb jól olvadó sajttal is, mint például a friss provolone, a fontina vagy a cheddar.

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál finomliszt
  • ½ kiskanál paprika vagy egy csipet cayenne-i bors
  • 220 g alacsony nedvességtartalmú mozzarella (kb. 1 cm-es vastagságúra szeletelve)
  • 2 nagyobb tojás, felverve
  • ½ bögre zsemlemorzsa
  • Tapadásmentes sütőspray
  • Salsa a tálaláshoz (opcionális)

Sült sajt gofrisütőben recept

Melegítsük elő a gofrisütőnket. Ha van rá lehetőség, akkor állítsuk közepes hőfokra.

Vegyünk elő egy tányért, és keverjük össze benne a lisztet a paprikával vagy a cayenne-i borssal. Tegyük a tojásokat egy másik tányérba vagy tálba, és a zsemlemorzsát egy harmadikba. Először mártsuk bele a sajtszeletet a lisztbe, majd a tojásba, és legvégül a zsemlemorzsába.  Egyszerre csak egy szelettel dolgozzunk.

Fújjuk le a gofrisütő mindkét oldalát sütősprayjel. Helyezzünk bele annyi szelet sajtot, amennyi belefér, majd csukjuk le. Süssük addig, ameddig a zsemlemorzsa aranybarnává nem válik. Ez kb. egy percig tart. Addig ismételjük, amíg el nem fogy az elkészítendő sajtmennyiség.

Tálaljuk még melegen magában vagy salsával.

seriouseats.com

What do you think?

Comments

Loading…

0

Sütőben sült német palacsinta

Füstölt lazacos, avokádós rukkola saláta