in

Mogyorót pirítanál? A mikró a legjobb barátod!

A mogyoró nemcsak rágcsálnivaló, de egyre több receptben kap előkelő helyet. Többnyire pirítva kell felhasználni, ennek pedig kézenfekvő módja, hogy elővesszük a serpenyőt és lángon vagy a sütőben megpirítjuk. Ez azonban ma már régimódi, mondhatjuk, hogy elavult és hatékonyságában is gyengébb módszer, mint a mikró használata.

A sütőt elő kell melegíteni, ami hosszú perceket vesz igénybe és a mogyoró megpirítása a sütőben szintén időigényes. Legalább 15 perc kell hozzá. A serpenyőben való pirítás valamivel gyorsabb ennél, ám nagy odafigyelést igényel, hiszen könnyen lehet, hogy a mogyorószemek egyik oldalukon feketére égnek, míg másik oldalukon nyers, fehér pöttyök maradnak rajtuk.

Ezekkel a módszerekkel ellentétben a mikró gyors, hatékony és minden irányból működik. A mogyorószemeket nemcsak kívül pirítja meg, de belül is átsüti, míg a lángon vagy sütőben történő pirítás során a szemek külseje jóval hamarabb pirul meg, mint a belsejük.

Éppen emiatt azonban a mikróban pirított mogyorónak más lesz az íze, mint amit korábban megszoktunk. Hogy ezt az apró problémát kiküszöböljük, a tányérba tegyünk egy kevés növényi olajat és így tegyük a mogyorókat a mikróba. 3-8 perc alatt szép arany színűre piríthatjuk és az ízükben sem lesz semmi hiba!

What do you think?

Comments

Loading…

0
Sonkás, tojásos, sajtos tekercsek

Sonkás, tojásos, sajtos tekercsek

Áfonyás csirkesaláta