Levesek

A klasszikus gazpacho

5 / 5 ( 1 vote ) Ez a klasszikus, főzésmentes gazpacho tökéletes nyári étel, hiszen finom friss zöldségekből készül, viszont elég hozzá megvennünk a bolti paradicsomlevet, ha valóban nem szeretnénk bekapcsolni a tűzhelyet. Az […]

Levesek

Albondigas leves mentával

Az Albondigas leves hagyományos mexikói étel. Különböző változatai igen népszerűek, nemcsak a latin-amerikai kultúrákban. Ezt a receptet a mentás ízesítés teszi különlegessé, ami a főzés végén kiemeli az erőteljes ízeket. A marhahús nyugodtan helyettesíthető más […]

No Picture
Levesek

Ribiszkekrémleves

Hozzávalók: 50 dkg friss ribiszke 4 tojássárgája 2 ek cukor 2 dl forralt tej 2 dl tejszín csipet fahéj, és egy kevés szegfűszeg Elkészítése: A szárától metisztított ribiszkét átpaszírozzuk. Majd ezt a levet turmixgépbe öntjük. […]

No Picture
Levesek

Őszibarack-krémleves

Hozzávalók: 30 dkg őszibarack fahéj, szegfűszeg, citromhéj, 1 ek cukor 2 db tojássárgája 1 dl tejszín Elkészítése: A meghámozott barackot felszeleteljük, citromhéjjal, szegfűszeggel, fahéjjal és a cukorral ízesíjük, majd 6-7 dl vízzel felöntjük és felfőzzük, […]

Levesek

Meggyleves

A meggyleves az egyik legkönnyebben elkészíthető és ugyanakkor a nagyon finom levesek egyike. Télen kiváló vitaminpótló, nyáron fantasztikusan hűsít. Hozzávalók: 40 dkg meggy ízlés szerinti szegfűszeg és fahéj 1 dl tej 1 ek. liszt 1 […]

No Picture
Levesek

Kolbászos lebbencs

Hozzávalók: 10 dkg szalonna 16 dkg lebbencs tészta vöröshagyma, só, paprika, paradicsom 1 ek pirospaprika 12 dkg füstölt kolbász 60 dkg burgonya Elkészítése: A kockára vágott szalonnát megpirítjuk, majd a zsírjában a lebbencs tésztát is. […]

No Picture
Levesek

Halgombócleves

Hozzávalók: A leveshez: sárgarépa zellergyökér hagyma 2 ek olaj, só, bors fél liter halfőzőlé fokhagyma, 1 l húsleves alap 30 dkg borsó A gombóchoz: 30 dkg tőkehal filé só, 2 dkg vaj 2 tojás petrezselyem […]