Hozzávalók:
- 1 kg ponty
- 50-50dkg harcsa és keszeg
- 20dkg kárász
- 3 nagy fej vöröshagyma
- só
- kávéskanálnyi paprika
- 1-2 cseresznyepaprika
- 10 dkg natúr lecsó
A hagymát apróra vágjuk, a hal fejével és uszonyaival megfőzzük. Beletesszük a 30 deka kárászt is, és amikor megpuhult szitán áttörjük. Közben megtisztítjuk a halakat és 2-3 centi vastagságú szeletekbe vágjuk, és negyed óráig besózva hagyjuk. Ezután belerakjuk egy megfelelő nagyságú lábosba. Ráöntjük az áttört levet és oly mértékben felöntjük vízzel, hogy a halat ellepje. Belerakjuk a hal ikráját, és mikor felfőtt, óvatosan megsózzuk, majd ráhintjük a pirospaprikát. Lecsót és cseresznyepaprikát is teszünk bele. Egyenletes, lassú tűznél főzzük, míg a hal megpuhul.
Comments
Loading…