Hozzávalók:
40 dkg pulykamellfilé
1 fej vöröshagyma
1 dl olaj,
1 lt csontlé (leveskockából is lehet)
1 cikk zeller
1 kg krumpli és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy ne ragadjon és gombócokat szaggatunk ki.
6 dkg liszt
2 dl tejszín
néhány csepp citromlé
A pulykahúst kockára vágjuk, a hagymát megtisztítjuk fínomra vágjuk, majd a fele olajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a pulykahúst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vágott petrezselyemmel és tárkonylevéllel, kevés csontlével felengedjük. Közben megtisztítjuk a zöldséget, a zellert, kockákra vágjuk és a húshoz adjuk. Lassan pároljuk. A maradék olajból a liszttel világos rántást készítünk, ezzel sűritjük, tejszínnel dúsitjuk, ha kell ízesitjük egy kevés citromlével. Jó forrón tálaljuk, citrom karikát is tehetünk bele.
A krumpli gombócokat külön kifőzzük és hozzá adjuk a raguhoz.
Jó étvágyat kívánok !!
Comments
Loading…