Paszternák krémleves almával

A Paszternák krémleves almával egy nagyon finom leves, amely különleges ízeket tartalmaz, és ráadásul tele van vitaminokkal is. Érdemes kipróbálni az alma és paszternák kombinációját leves formájában!

Paszternák krémleves almával

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál vaj
  • egy nagy fej vöröshagyma
  • 2 közepes burgonya
  • 1 nagy sárgarépa
  • 2 db alma
  • 4 db paszternák
  • 1 liter csirke alaplé
  • egy teáskanál szerecsendió
  • 100 ml tejszín

Paszternák krémleves almával recept

A vajat olvasszuk meg abban az edényben, amelyben főzzük majd a levest. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és pároljuk meg a vajban. Ez után adjuk hozzá a csirke alaplét, a zöldségeket és fűszereket.

Hagyjuk lassú tűzön, amíg a zöldségek megfőttek, majd bot mixerrel összetörjük a zöldségeket. Ezt követően hozzáadjuk a tejszint és felforraljuk.

Tálaljuk frissen őrölt borssal a tetején.

Forrás: foodess.com