Ez a sörös és marhahúsos chili könnyen és nagyon gyorsan elkészíthető, a nagyja munkát pedig egyébként is a tűzhely végzi.
Kitűnő lehet egyes étkezésekre, de az amerikaiak például a Super Bowl napjára ajánlják mintegy buliételként.
Nemcsak könnyen készíthető el, de az ízek kavalkádja miatt érdemes is kipróbálni!
Hozzávalók:
- Néhány csepp olívaolaj
- 450 g darált marhahús
- 2 kiskanál bors
- 2 kiskanál só
- 1 nagyobb vöröshagyma felaprítva
- 850 g vesebab konzerv
- 790 g tört paradicsom konzerv
- 2 evőkanál kömény
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 8 evőkanál chilipor
- ¼ bögre víz
- 450 ml sör
- Reszelt cheddar sajt
- Tejszín
- Aprított metélőhagyma
Pirítsuk meg a marhahúst egy nagy fenekű edényben egy kevés olívaolajon. Hintsük meg sóval és borssal. Ahogy megbarnult, vegyük ki az edényből, és tegyük félre.
Az előzőleg használt nagy fenekű edénybe rakjuk bele a felaprított hagymát. Főzzük, amíg meg nem puhul, majd adjuk hozzá a már megpirított marhahúst. Keverjük el a hagymával.
Adjuk hozzá a vesebabot, a paradicsomot, a köményt, a paprikát, a pirospaprikát, a vizet és a sört. Az összetevőket jól keverjük el.
Várjuk meg, míg forrni kezd, majd fedjük le az edényt, és hagyjuk főni kb. 1 órán át.
Cheddar sajttal, tejszínnel és metélőhagymával tálaljuk.
Comments
Loading…