Kókuszos, gyömbéres sárgarépa krémleves

Ez az első hallásra talán elég különös keverékkel rendelkező recept egy igazi dopping lehet az influenza szezonban.

De ha nem az immunrendszerünket szeretnénk vele erősíteni, akkor is egy különleges ízbomba lehet, amely elszakít egy kicsit minket a hétköznapi ételeink megszokott ízvilágától.

A krémlevesek egyébként is nagyon változatosak lehetnek, ha pedig valaki még csak most kezdene velük ismerkedni és próbálkozni, akkor itt a remek alkalom hozzá.

Hozzávalók:

Kókuszos gyömbéres sárgarépa krémleves recept

Válasszunk egy nagyobb edényt, melyben első lépésként a hagymát és a fokhagymát gyorsan, 3-4 perc alatt megpirítjuk az olívaolajban!

Adjuk hozzá a gyömbért és a sárgarépát, és folyamatos keverés mellett főzzük tovább. Keverjük hozzá a fűszereket, és főzzük így még néhány percig.

Ezt követően adjuk hozzá a kókusztejet és a zöldséglevest (vagy zöldségleves alapot), és pároljuk az összetevőket lassú tűzön 20-25 percig, vagy ameddig úgy nem ítéljük meg, hogy a sárgarépa eléggé átfőtt.

A levest a tűzhelyről levéve pépesíteni kell, ehhez pedig használhatunk mixert vagy turmixgépet is, vagy amit épp jónak látunk.

Ha kóstolás után úgy ítéljük meg, sózzuk és borsozzuk tálalás előtt. Ha túl sűrűnek érezzük, nyugodtan hígítsuk zöldséglevessel, vízzel vagy tejjel.

TIPP: Tálaljuk friss, kockázott zöldhagymával és avokádóval!

runningonrealfood.com