in

Borleves

Hozzávalók:
-800 ml víz
-5-6 db szegfűszeg
-2-3 rúd fahéj /ujjnyi hosszú/
-10-15 dkg cukor
-1 kicsi citrom /karikává szeletelni/
-5 dl- vagy lehet több fehérbor
-5 tojássárgája
-rumba áztatott mazsola is mehet bele
– 300 ml tejszín – lehet kevesebb is

800 ml vizet a szegfűszeggel, a fahéjjal /1 ujjnyi nagyság/ és a citrommal felforraljuk. Hozzáöntjük a bort / 4 dl-5dl/ és összeforraljuk. 4 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Majd a leveshez adjuk és állandó keverés közben még egyszer felforraljuk. A tűzről levesszük, állandó keverés közben hozzáadjuk a 300 ml tejszínnel elkeverem maradék tojássárgáját. A kihűlt levest a hűtőbe tesszük. Tejszínhabbal díszítjük, meghintjük őrölt fahéjjal. /Szűrd le, hogy ne legyen csomós!/

What do you think?

Comments

Loading…

0

Ananászbundás csirkemell

Sajtos Legyező Burgonya