in

Őszibarack-krémleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg őszibarack
  • fahéj, szegfűszeg, citromhéj, 1 ek cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 dl tejszín

Elkészítése:

A meghámozott barackot felszeleteljük, citromhéjjal, szegfűszeggel, fahéjjal és a cukorral ízesíjük, majd 6-7 dl vízzel felöntjük és felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A fűszereket kiszedjük belőle és az egészet turmixgépbe öntjük. Lassan hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejszínt és az egészet habosra keverjük. Jól lehűtve tálaljuk.

Az elkészítése kb 2 órát vesz igénybe.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Meggyleves

Ribiszkekrémleves