Finom és puha csigák fahéjas töltelékkel ízesítve.
Nagyon ízletes és a fahéjas sütik kedvelői számára egy igazi ínyencség.
Hozzávalók:
- 450 g liszt
- 60 g cukor
- egy tasak szárított élesztő
- 250 ml tej
- 1 tojás
- 60 g vaj
- A töltelékhez:
- 60 g vaj
- 110 g cukor
- 1 teáskanál fahéj
- A mázhoz:
- 1 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál víz
Fahéjas csiga recept
Először összegyúrjuk a tésztát: liszt, élesztő, cukor, langyos tej, olvasztott vaj és a tojás. Amikor a tészta összeállt, rugalmas, és már nem ragad a tál széléhez, letakarjuk, majd egy órát kelesztjük. Eközben alaposan összekeverjük a töltelék hozzávalóit egy másik tálban.
Miután megkelt a tészta még egyszer átgyúrjuk és egy lisztezett felületen kinyújtjuk. Bekenjük a tésztát a töltelékkel, feltekerjük, és végül felszeleteljük.
A szeleteket tepsibe helyezzük és óvatosan lenyomkodjuk őket a tenyerünkkel, majd letakarva 30 percig ismét kelesztjük. 200 fokon körülbelül 20 percig sütjük. A mázhoz összekeverjük a vizet a porcukorral és amint kivesszük a sütőből, azonnal bekenjük a fahéjas csigák tetejét.
Forrás: thesugarhit.com
Comments
Loading…