Ettől a csirke és vadrizs levestől nem is lehet egyszerűbben és kényelmesebben ebédet illetve vacsorát varázsolni az asztalunkra.
Csak bele kell dobálni az összes hozzávalót a lassú főzésre alkalmas edényünkbe, megnyomni a szükséges gombokat a tűzhelyünkön, és már szinte befejezettnek is tekinthetjük a dolgunkat.
Egyszerű, finom és egészséges leves, a család minden tagja számára!
Hozzávalók:
- 450 g csirkemell
- ½ kisebb vöröshagyma vagy 1 nagyobb mogyoróhagyma, aprítva
- 2 aprított sárgarépa
- 2 aprított zellerszár
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 – ½ teáskanál só
- ½ teáskanál bors
- ½ teáskanál szárított kakukkfű
- ¼ teáskanál szárított zsálya
- ¼ teáskanál szárított rozmaring
- 1 nagyobb vagy 2 kisebb babérlevél
- 2 evőkanál vaj
- 6 bögre tyúkhúsleves vagy alaplé
- ¾ bögre vadrizs és barna rizs keverék
Vadrizses csirkehúsleves recept
Pakoljuk bele az összes hozzávalót egy elég nagy, lassú főzésre alkalmas edénybe, majd rakjuk fel a tűzhelyünkre.
Hagyjuk főni levesünket kb. 4 óra hosszáig, vagy ameddig a csirkemell megfelelően át nem fő. Ugyanezen idő alatt a rizsnek is el kell készülnie.
Amennyiben ez mégsem történne meg, vegyük ki a csirkemellet, tegyük hűtőszekrénybe, majd rakjuk vissza pár percre, ha a rizs is kellően megfőtt.
Végül ha elkészült, szedjük szét a csirkemellet, majd tegyük bele a levesbe.
Ezt követően már tálalhatjuk is.
Comments
Loading…