
A sajtos fokhagymás pizza, azért hamis, mert a végén nem pizza szeletekként tálaljuk, hanem finom ropogós sütiként. Az alapja egy ropogós és vékony pizza tészta.
Az illata és az íze is fantasztikusan ínycsiklandó!
Hozzávalók:
- 200 ml meleg víz
- 1/2 élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2 evőkanál olívaolaj
- 350 g liszt
- 2 evőkanál puha vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 100 g sajt
- bors
- só
Sajtos fokhagymás hamis pizza recept
Előbb elkészítjük a pizza tésztát a szokásos módón. Az élesztőt és a cukrot meleg vízbe tesszük és felfutatjuk. 250 g lisztet egy tálba teszünk, hozzáadjuk a felfutatott élesztőt, a sót és közben fokozatosan megkeverjük. Végül hozzáadjuk az olívaolajt is és addig keverjük, amíg összeáll a tészta és elválik a tál oldalától. Miután összeállt a tészta 10 percig dagasztjuk, majd egy órát meleg helyen konyharuhával letakarva pihentetjük.
Közben elkésztjük a pizza feltétjét. Lereszeljük a fokhagymát és a sajtot (vagy sajtokat, amennyiben több félét használunk fel), majd alaposan összekeverjük a vajjal. Miután a tészta megkelt, még egyszer alaposan átgyúrjuk és kettévágjuk. Amennyiben mindkét adag tésztát elkészítjük, úgy még egyszer el kell készítenünk a pizza feltétet is. Ha azonban egy későbbi időpontban szeretnénk elkészíteni ismét a sajtos fokhagymás hamis pizzát, betehetjük a fagyasztóba, és amikor szükséges kifagyasszuk.
A tésztát kinyújtjuk vékonyra és megkenjük a feltéttel, szórunk rá sót és borsot ízlés szerint, majd 20 percig az előmelegített sütőben sütjük.
Forrás: laurenslatest.com