Sajtos fokhagymás hamis pizza

Sajtos fokhagymás pizza
Sajtos fokhagymás hamis pizza recept

A sajtos fokhagymás pizza, azért hamis, mert a végén nem pizza szeletekként tálaljuk, hanem finom ropogós sütiként. Az alapja egy ropogós és vékony pizza tészta.

Az illata és az íze is fantasztikusan ínycsiklandó!

Hozzávalók:

  • 200 ml meleg víz
  • 1/2 élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 350 g liszt
  • 2 evőkanál puha vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 100 g sajt
  • bors

Sajtos fokhagymás hamis pizza recept

Előbb elkészítjük a pizza tésztát a szokásos módón. Az élesztőt és a cukrot meleg vízbe tesszük és felfutatjuk. 250 g lisztet egy tálba teszünk, hozzáadjuk a felfutatott élesztőt, a sót és közben fokozatosan megkeverjük. Végül hozzáadjuk az olívaolajt is és addig keverjük, amíg összeáll a tészta és elválik a tál oldalától. Miután összeállt a tészta 10 percig dagasztjuk, majd egy órát meleg helyen konyharuhával letakarva pihentetjük.

Közben elkésztjük a pizza feltétjét. Lereszeljük a fokhagymát és a sajtot (vagy sajtokat, amennyiben több félét használunk fel), majd alaposan összekeverjük a vajjal. Miután a tészta megkelt, még egyszer alaposan átgyúrjuk és kettévágjuk. Amennyiben mindkét adag tésztát elkészítjük, úgy még egyszer el kell készítenünk a pizza feltétet is. Ha azonban egy későbbi időpontban szeretnénk elkészíteni ismét a sajtos fokhagymás hamis pizzát, betehetjük a fagyasztóba, és amikor szükséges kifagyasszuk.

A tésztát kinyújtjuk vékonyra és megkenjük a feltéttel, szórunk rá sót és borsot ízlés szerint, majd 20 percig az előmelegített sütőben sütjük.

Forrás: laurenslatest.com