in

Fokhagymás zellerkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 zellergumó a zöldjével együtt
  • 3 burgonya
  • fokhagyma ízlés szerint
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejföl, só

Elkészítése:

A zellert és a burgonyát megtiszítjuk, majd puhára főzzök. A megfőtt zellert és a burgonyát villa segítségével péppé dolgozzuk, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, és a fűszereket(só, bors, esetleg kakukkfű). Ezután felengedjük a tejjel, majd hozzáadjuk a tejfölt.Ha túl sűrű lenne vízzel, vagy levesalappal lehet hígítani. Közepes lángon felforraljuk. Forrón pirított kenyér vagy zsemlekockákkal tálaljuk.

Az elkészítése kb 45 percet vesz igénybe.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Ribiszkekrémleves

Lecsós rizspuding