Tepsis parmezános cukkini

Ez a tepsis parmezános cukkini mindenki kedvenc étele lehet. A parmezános csirke egy egészségesebb változata. A hús helyett itt cukkinit használunk, amelyet tökéletesre sütünk a marinara szósz és a sajt segítségével.

Csak egyszer kell kipróbálni, és a továbbiakban mindig ez a változat mellett fog majd dönteni.

Hozzávalók:


1 bögre zsemlemorzsa
• 1/3 bögre frissen reszelt parmezán sajt
• kóser és frissen őrölt bors ízlés szerint
• 2 cukkini, nagyjából fél centiméter vastagságú karikákra szelve
• 1/3 bögre finomliszt
• 2 nagyobb tojás, felverve
• ½ bögre marinara szósz
• ½ bögre mozzarella golyó, leszűrve
• 2 evőkanál friss petrezselyemzöld

Tepsis parmezános cukkini recept

Melegítsük elő a sütőnket 200 C fokra. Enyhén olajozzunk ki egy tepsit, vagy fújjuk le tapadásgátló spray-jel.

Keverjük össze a zsemlemorzsát és a parmezán sajtot egy nagyobb tálban. Fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal. Tegyük félre.

Mártogassuk a cukkini karikákat lisztbe, tojásba majd a sajtos zsemlemorzsás keverékbe. Jól nyomkodjuk bele, hogy befedje.

Képezzünk egy réteget a panírozott cukkinival az előkészített tepsiben. Tegyük be a sütőbe, és süssük, amíg puha és aranybarna nem lesz. Ez nagyjából 18-20 percig tart.

Öntsük le marinara szósszal, és szórjuk le mozzarella sajttal. Ezt követően süssük roston további 2-3 percig, vagy amíg a sajt teljesen meg nem olvad.

Azonnal tálalható. Díszítésképpen megszórhatjuk friss petrezselyemzölddel, ha szeretnénk.

Forrás: damndelicious.net