A görög Avgolemono rizsleves egyfajta napcsalogató leves is egyben, hiszen egy komor és hideg napon nem is jöhetne jobban egy forró és vitaminokban gazdag leves.
Hozzávalók:
- egy egész csirke
- csirke alaplé
- másfél csésze rizs
- 4 tojás
- 4 teáskanál citrom leve
- 4 bacon szalonna szelet
- petrezselyem zöld
- só
- bors
Elkészítés:
1. Először is nagyon alaposan megmossuk az egész csirkét és egy nagyobb fazékba tesszük.
2. Az egész csirkére annyi alaplét öntünk, hogy a csirkét éppen hogy ellepje.
3. Lassú tűzön, lefedve főzzük körülbelül fél órát.
4. A harminc perc letelte után óvatosan fordítsuk át a csirkét a másik oldalára és ismét 30 percig lassú tűzön főzzük.
5. Levesszük a tűzről és miután kellő képen kihűlt, kézzel leszedjük a húst a csontokról és egy külön tálba apróbb darabokra szedjük szét.
6. Ezt követően a megmaradt főző lébe beletesszük a rizst és ugyancsak lassú tűzőn főzzük.
7. Amíg a rizs fő, felverjük a tojásokat jó habosra, hozzáadjuk a citromlevet és még alaposabban felverjük.
8. Amikor megfőtt a rizs, levesszük a levest a tűzről és folyamatos keverés mellet, apránként hozzáadjuk a tojás keveréket.
9. Ez után adjuk hozzá a csirkehúst, sózzuk és brossozzuk.
10. Legvégül a pirított bacon szalonnából és az apróra vágott zöldpetrezselyemből teszünk minden tányér leves tetejére egy keveset.
Forrás: buzzfeed.com
Comments
Loading…