Olasz ételek

Frittata muffin

Ha a tökéletes reggelit keressük, és már kissé ráuntunk a szokásos tojásételekre, akkor kiváló választás lesz a kedvenc reggelink egy új köntösbe bújtatva. Ugyanis ez a frittata muffin is tojásból készül, de számos mást is […]

No Picture
Egytálételek

Tutajos

Hozzávalók: 10 dkg szalonna 40 dkg tarhonya vöröshagyma, 1 ek pirospaprika zöldpaprika, paradicsom, só 50 dkg burgonya Elkészítése: A kockára vágott szalonnát megpirítjuk, majd a zsiradékán a tarhonyát kb 10-15 perc alatt aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk […]

No Picture
Köretek

Zellerpüré

Hozzávalók: 2 nagy zellergumó 25 dkg burgonya 1-2 dl tej citromlé, 2 ek liszt só, bors, szerecsenió ízlés szerint Elkészítése: A zellergumót megtisztítás után bedörzsöljük citromlével, hogy ne feketedjen meg, majd a burgonyát is karikára […]

No Picture
Köretek

Hercegnő burgonya

Hozzávalók: 1 kg burgonya 12 dkg vaj 4 tojássárgája 1 késhegynyi szerecsendió, só Elkészítése: A kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, majd ha lecsepegtettük áttörjük és hozzákeverjük a vajat és a tojássárgáját, a szerecsendió reszeléket, […]

No Picture
Levesek

Kolbászos lebbencs

Hozzávalók: 10 dkg szalonna 16 dkg lebbencs tészta vöröshagyma, só, paprika, paradicsom 1 ek pirospaprika 12 dkg füstölt kolbász 60 dkg burgonya Elkészítése: A kockára vágott szalonnát megpirítjuk, majd a zsírjában a lebbencs tésztát is. […]

No Picture
Halak

Burgonyás ponty

Hozzávalók: 1 kg ponty 10 dkg vaj 70 dkg burgonya fél citrom só A pontyot előkészítjük, kívül-belül megtisztítjuk, levágjuk a fejét és testét kettéhasítjuk. A halat ujjnyi távolságokra bevagdossuk, majd a vágásokba vajdarabkákat dugdosunk. A […]