Bár a tavasz lassacskán elhagy minket és hamarosan itt a tomboló nyár, ennek az ételnek az elkészítése maga az élvezet szinte minden évszakban. A zamatos csirkehús és friss zöldségek garantálják, hogy minden falat a tavaszt idézi; derű és fény költözik a konyhába, ahogy készül a finom egytálétel.
Elkészítési idő: 65 perc
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 db apróra vágott hagyma
- 500 g kicsontozott csirkecomb
- 300 g kisméretű újburgonya
- 420 ml ételízesítő (kocka is lehet)
- 350 g brokkoli
- 350 tavaszi zöldek (petrezselyem, zeller) aprítva
- 140 g zöldborsó
- 1 csokor újhagyma szeletelve
- 2 evőkanál pesztó szósz
Tavaszi csirke zöldségekkel recept
Melegítsünk fel kevés olajat egy nagyobb serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát, óvatosan pirítsuk 5 percig. Amíg párolódik, tegyük bele a csirkét, és süssük addig, míg szép barna színt nem kap. Beletesszük a burgonyát, az ételízesítő kockát és az őrölt fekete borsot. Lassú tűzön pároljuk az ételt, míg a burgonya és a csirke teljesen megpuhul. Ezt követően húzzuk le a lángot a tűzhelyen.
A megfőtt burgonyás-csirkés ételhez adagoljuk a brokkolit, a zöldeket, a zöldborsót és az újhagymát. Keverjük át alaposan az összetevőket, majd lassú tűzön rövid ideig főzzük. 5 perc múlva keverjük bele a pesztót, és kész is a finom ebéd. A fedő alatt a zöldségek tovább puhulnak, összeérlelve az ízeket. Igaz tavaszi finomság. Laktató és ízletes, akár vacsorára is elkészíthető.
Comments
Loading…