in

Kívánja az édességet? Pótolja a hiányérzetét!

Mindenkinek vannak olyan pillanatai néha, amikor megkívánja az édességet és mivel a cukor kisebb függőséget is okoz, nehezen sikerül leállni az édesség habzsolásból.

gyümölcsök

Amennyiben túl sok cukrot tartalmazó ételeket fogyasztunk olyan egészségügyi problémák is felmerülhetnek, mint például a cukorbetegség, az elhízás vagy a szívbetegség, viszont a cukor iránt érzet hiányunkat könnyen pótolhatjuk cukor tartalmú zöldségekkel, gyümölcsökkel.

Az alábbi felsorolásban megtalálható élelmiszerek, nem csak a cukor hiányérzetét pótolja, de nagyon egészségesek is egyben, ezért ha gyermeke édesség után vágyik, néha pótolja az alábbi zöldségekkel, gyümölcsökkel:

–          az alma az egyik ilyen gyümölcs, melynek édeskés íze hajlamos csökkenteni az édesség hiányérzetét.

–          a kukorica egy egészséges étel, amelynek segítségével könnyen legyőzhetjük a hiányérzetünket.

–          az egyik legfontosabb tulajdonsága a fahéjnak, hogy leküzdeti velünk az édesség utáni vágyat, ezért nagyszerűen csökkenti a hiányérzetünket.

–          a paradicsomnak magas szerotonin tartalma van, ezért egy olyan zöldség, amely a legjobban ellensúlyozza a cukor hiány érzetét.

–          a burgonya is egy olyan zöldség, amelynek édeskés íze van miután elkészítettük, ugyanakkor biztosítja a szervezet számára a C-vitamint, D-vitamint és B6-vitamint is.

Pótolja hiányérzetét zöldségekkel, gyümölcsökkel!

What do you think?

Comments

Loading…

0

Mentás-citromos csirkemell

Skót tojás