in

Zellerpüré

Hozzávalók:

  • 2 nagy zellergumó
  • 25 dkg burgonya
  • 1-2 dl tej
  • citromlé, 2 ek liszt
  • só, bors, szerecsenió ízlés szerint

Elkészítése:

A zellergumót megtisztítás után bedörzsöljük citromlével, hogy ne feketedjen meg, majd a burgonyát is karikára vágjuk a zellerrel. 2 liter sós vízben elkeverem a lisztet és egy kevés citromlevet, majd puhára főzzük benne a zellert és a burgonyát. Amikor langyosra hűlt összeturmixoljuk.Annyi tejet adunk hozzá amennyit felvesz, ízesítjük majd rövid időre feltesszük vissza a tűzre. Közben kevergetjük.

Az elkészítése fél órát vesz igénybe.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hercegnő burgonya

Karfiol vajas morzsával