in

Halgombócleves

Hozzávalók:

A leveshez:

  • sárgarépa
  • zellergyökér
  • hagyma
  • 2 ek olaj, só, bors
  • fél liter halfőzőlé
  • fokhagyma, 1 l húsleves alap
  • 30 dkg borsó

A gombóchoz:

  • 30 dkg tőkehal filé
  • só, 2 dkg vaj
  • 2 tojás
  • petrezselyem zöld
  • kevés citromlé
  • 5 ek zsemlemorzsa

Elkészítése:

A répát, hagymát és a zsellert forró olajon kicsit megpirítjuk,sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, majd felöntjük a hallével és 15 percig főzzzük. Ezután hozzáöntjük a húsleves alapot és a borsót is. A halfilét megfőzzük enyhén sós vízben, majd finomra daráljuk, közben sózzuk és borsozzuk is. Hozzáadjuk a vajat és a tojást, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a citromlevet és a zsemlemorzsát. A masszából vizes kézzel vagy kanállal gombócokat formálunk és a levesben kb 10 percig lassan megfőzzük. Ha a borsó megpuhult akkor a leves tálalható.

A leves elkészítése kb egy óra.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Harcsa roston sütve

Tanyasi csirkepörkölt