Hozzávalók:
A leveshez:
- sárgarépa
- zellergyökér
- hagyma
- 2 ek olaj, só, bors
- fél liter halfőzőlé
- fokhagyma, 1 l húsleves alap
- 30 dkg borsó
A gombóchoz:
- 30 dkg tőkehal filé
- só, 2 dkg vaj
- 2 tojás
- petrezselyem zöld
- kevés citromlé
- 5 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
A répát, hagymát és a zsellert forró olajon kicsit megpirítjuk,sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, majd felöntjük a hallével és 15 percig főzzzük. Ezután hozzáöntjük a húsleves alapot és a borsót is. A halfilét megfőzzük enyhén sós vízben, majd finomra daráljuk, közben sózzuk és borsozzuk is. Hozzáadjuk a vajat és a tojást, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a citromlevet és a zsemlemorzsát. A masszából vizes kézzel vagy kanállal gombócokat formálunk és a levesben kb 10 percig lassan megfőzzük. Ha a borsó megpuhult akkor a leves tálalható.
A leves elkészítése kb egy óra.
Comments
Loading…