Meggyleves

A meggyleves az egyik legkönnyebben elkészíthető és ugyanakkor a nagyon finom levesek egyike. Télen kiváló vitaminpótló, nyáron fantasztikusan hűsít.

meggyleves

Hozzávalók:

Meggyleves recept

A meggyet megtisztítjuk és kimagozzuk. A szegfűszeget és a fahéjat kevés vízben lassan felforraljuk, majd teás szűrőn átszűrjük. A tejet, tejszínt, és a lisztet habverővel simára keverjük. Ez a habarás. A kimagozott meggyet a cukorral, a szegfűszeges-fahéjas vízzel 1 liter vízben felforraljuk, majd behabarjuk. Lassan készre forraljuk, mialatt hozzáadjuk a vörös bort és sóval, citromlével, továbbá kevés cukorral ízesíthetjük. Ha már alaposan forr, levesszük a tűzről és hűtőszekrényben tároljuk.

Az elkészítése 30 percet vesz igénybe.