in

A klasszikus gazpacho

Ez a klasszikus, főzésmentes gazpacho tökéletes nyári étel, hiszen finom friss zöldségekből készül, viszont elég hozzá megvennünk a bolti paradicsomlevet, ha valóban nem szeretnénk bekapcsolni a tűzhelyet.

Az ízek mindenképpen utánozhatatlanok lesznek.

Hozzávalók:

  • 3 zellerszár, felszeletelve
  • 1 mag nélküli uborka, felkockázva, héját rajta hagyva
  • 1 cukkini, felkockázva
  • ¾ fej lilahagyma, felkockázva
  • 4 bögre paradicsomlé
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva vagy darálva
  • ¼ bögre extra szűz olívaolaj vagy szőlőmagolaj
  • ¼ bögre vörös borecet
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál csípős szósz (az ízlésünknek megfelelő fajta)
  • 1 evőkanál zellersó
  • 1 evőkanál fokhagymasó
  • 6 koktélparadicsom, felkockázva
  • kóser és frissen őrölt bors
  • ¼ bögre tejszín
  • friss metélőhagyma, díszítésnek

Klasszikus gazpacho recept

A konyhai robotséf táljában keverjük össze felét a zellernek, az uborkának, a cukkininek, a lilahagymának, 2 bögre paradicsomlevet, a fokhagymát, az olívaolajat, a borecetet, a cukrot, a csípős szószt, a zellersót és a fokhagymasót.

Jól keverjük el a hozzávalókat a robotséf segítségével. Ekkor adjuk hozzá a maradék két bögre paradicsomlevet is, és ezzel is jól keverjük össze. Adjuk hozzá a megmaradt zellert, uborkát, cukkinit, a felkockázott paradicsomot, és keverjünk rajta még egyszer-kétszer.
Fűszerezzük kóser sóval és frissen őrölt borssal, valamint adjunk hozzá még több csípős szószt, ha úgy érezzük jónak.

Hagyjuk állni a levesünket legalább egy óráig, mielőtt tálalnánk.
Tálaljuk meglocsolva egy kis tejszínnel, és szórjuk meg egy kis felkockázott metélőhagymával.

www.foodiecrush.com

What do you think?

Comments

Loading…

0

Hogyan készül a csokoládé? A kakaóbabtól a (web)áruházakig…

Francia pirítós casserole