Ez a klasszikus, főzésmentes gazpacho tökéletes nyári étel, hiszen finom friss zöldségekből készül, viszont elég hozzá megvennünk a bolti paradicsomlevet, ha valóban nem szeretnénk bekapcsolni a tűzhelyet.
Az ízek mindenképpen utánozhatatlanok lesznek.
Hozzávalók:
- 3 zellerszár, felszeletelve
- 1 mag nélküli uborka, felkockázva, héját rajta hagyva
- 1 cukkini, felkockázva
- ¾ fej lilahagyma, felkockázva
- 4 bögre paradicsomlé
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva vagy darálva
- ¼ bögre extra szűz olívaolaj vagy szőlőmagolaj
- ¼ bögre vörös borecet
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál csípős szósz (az ízlésünknek megfelelő fajta)
- 1 evőkanál zellersó
- 1 evőkanál fokhagymasó
- 6 koktélparadicsom, felkockázva
- kóser só és frissen őrölt bors
- ¼ bögre tejszín
- friss metélőhagyma, díszítésnek
Klasszikus gazpacho recept
A konyhai robotséf táljában keverjük össze felét a zellernek, az uborkának, a cukkininek, a lilahagymának, 2 bögre paradicsomlevet, a fokhagymát, az olívaolajat, a borecetet, a cukrot, a csípős szószt, a zellersót és a fokhagymasót.
Jól keverjük el a hozzávalókat a robotséf segítségével. Ekkor adjuk hozzá a maradék két bögre paradicsomlevet is, és ezzel is jól keverjük össze. Adjuk hozzá a megmaradt zellert, uborkát, cukkinit, a felkockázott paradicsomot, és keverjünk rajta még egyszer-kétszer.
Fűszerezzük kóser sóval és frissen őrölt borssal, valamint adjunk hozzá még több csípős szószt, ha úgy érezzük jónak.
Hagyjuk állni a levesünket legalább egy óráig, mielőtt tálalnánk.
Tálaljuk meglocsolva egy kis tejszínnel, és szórjuk meg egy kis felkockázott metélőhagymával.
Comments
Loading…