Sajtos makaróni egyszerűen

Ezt a receptet akkor ajánljuk elkészíteni, ha vészesen kevés az idő a vacsora összeállítására. A sajtos makaróni egyszerűen nemcsak gyorsan elkészíthető és finom étel, de laktató ínyencség is, amennyiben jó minőségű alapanyagokból főzzük meg. Sütést nem igényel, bárhol, bármikor tálalható pár percnyi fakanálforgatás után. Kezdő szakácsok számára remek terepgyakorlat.

Előkészület: 15 perc. Elkészítési idő: 30 perc.

Hozzávalók 4 főre:

  • 20-25 dkg csőtészta
  • ¼ csésze vaj
  • ¼ csésze liszt
  • ½ teáskanál
  • egy csipet bors
  • 2 csésze tej
  • 2 csésze vagy 22 dkg reszelt cheddar sajt

Sajtos makaróni recept

A csőtésztát, vagyis a makarónik főzzük meg a csomagoláson leírtak szerint, majd tegyük oldalra. Vegyünk elő egy közepes nagyságú, magas falú serpenyőt, tegyük bele a vajat és alacsony lángon olvasszuk meg. Ha kész, keverjük hozzá a lisztet, a sót és a borsot. Lassan öntsük hozzá a tejet, folyamatosan kavargatva, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor jöhet a sajt, ami hamar megolvad a hő hatására. A sajtmártásunkat megkóstolva még adhatunk hozzá a fűszerekből, ha szükséges. Ha kész, a leszűrt tésztát beterítjük vele és máris tálalható. Frissen ajánlott fogyasztani, melegítve már nem az igazi. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

food.com