Hűsítő desszert, mely sokáig tárolható. Akár 3 hónapig is eláll lefagyasztva. Kitűnő választás ünnepi alkalmakra.
Előkészület: 20 perc. Elkészítés: 10 perc
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 140 g háztartási keksz
- 75 olvasztott vaj
- A töltelékhez:
- 300 g sűrített tej
- 200 g teljes zsírtartalmú krémsajt
- 150 ml tejszín
- 3 lime finomra reszelt héja
- 3 evőkanál lime lé
- Az áfonyaöntethez:
- 200 g friss vagy fagyasztott áfonya
- 100 g porcukor
- 1 evőkanál őrölt nyílgyökér- vagy kukoricaliszt
Limeos semifreddo sajttorta recept
Először is helyezzünk fóliát őzgerinc sütőformába, jól nyomkodjuk le, a szélei nem baj, ha lógnak. Tegyük a kekszeket egy mélyhűtős zacskóba és sodrófával aprítsuk össze. Keverjük össze az olvasztott vajat a kekszmorzsával és a kapott keveréket egyenletesen helyezzük el a formában. Amíg a töltelék készül, rakjuk be a hűtőbe a sütemény tésztáját.
Elektromos habverővel keverjük össze a sűrített tejet, a sajtot és a tejszínt. A pár perces művelet után adjuk hozzá a citrom reszelt héját és levét. Addig verjük a hozzávalókat, amíg egy sűrű állagú krémet nem kapunk.
Az összemixelt tölteléket rákenjük a kekszes tészta alapra. A kész desszertet lefedjük a fólia kiálló részeivel légmentesen, és hűtőbe tesszük legalább egy fél napra.
Közben elkészítjük az áfonyaöntetet. A vörös áfonyát, a cukrot és 150 ml vizet egy serpenyőbe tesszük, 5 percig főzzük. Időnként megkavarva figyeljük, hogy a gyümölcs mikor kezd puhulni. A nyílgyökér- vagy kukoricalisztet 2 evőkanál hideg vízzel elkeverjük simára, majd beletesszük az öntetbe. További 2 percig lassan kevergetjük, majd lefedve hagyjuk állni. Ha kihűlt, betehetjük a hűtőbe.
Az elkészült édességet az áfonyaöntettel kínálhatjuk. Finom és dekoratív desszert.
Comments
Loading…