Ez a nyári recept nemcsak a melegben, de a hűvös időszakban is nyugodtan elkészíthető. Pár perc alatt finom, tartalmas vacsorát üthet össze az, aki szereti a markánsabb ízeket. A vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják!
Előkészület: 5 perc. Főzési idő 40 perc
Hozzávalók 4-6 főre:
- 28 dkg paradicsomos konzerv bab
- ¼ csésze barna cukor
- ¼ csésze apróra vágott hagyma
- ¼ csésze ketchup
- ½ teáskanál mustár
- ½ teáskanál Worcestershire szósz (nem kötelező)
- ¼ teáskanál liquid smoke (folyékony füst vagy füst ízesítésű kocka)
A sült bab recept elkészítése
A hozzávalókat alaposan keverjük össze egy megfelelő nagyságú tálban, gondosan ügyelve az alapanyagok állagának megőrzésére. Tetszés szerint főzhető mikrohullámú sütőben, illetve készíthető hagyományos sütőben vagy kemencében 180°C-on.
A sütési idő felénél kavarjuk meg, hogy a babos étel minden része egyenletesen megsüljön. A kissé édeskés, füstös íz kiemeli a gyors ebédnek ajánlható specialitást.
Jót étvágyat hozzá!
Comments
Loading…