Szuper egyszerű sült csirkemell

Ez az a recept, amelyet a csirkeételek kedvelőinek ki kell próbálnia. Ezzel az elgondolással ugyanis a már talán néha unalmasnak tűnő csirkehúst is fel lehet dobni.

A csirkemell meg van fűszerezve olyan nagyszerű fűszerekkel, mint a szegfűbors, a cayenne-i bors, a bors és a barnacukor. A zamatos és fűszeres textúráján túl pedig élvezni lehet még a sötétbarna külső rétegét is.

Ha pedig valami csoda folytán maradna belőle, akkor másnap nagyszerűen felhasználható akár pizzafeltétként is.

Hozzávalók:

  • 2 kiskanál szegfűbors
  • 2 evőkanál barnacukor
  • ½ kiskanál kömény
  • ¼ kiskanál fokhagyma
  • ¼ kiskanál fahéj
  • 1 kiskanál
  • ½ kiskanál frissen őrölt bors
  • 1/8 kiskanál cayenne-i bors
  • 1 evőkanál repceolaj
  • 700 g csontozott, bőrnélküli csirkemell

Szuper egyszerű sült csirkemell recept

Egy kisebb tálban keverjük össze az összes fűszert, a barnacukrot és az olajt. Közben pedig melegítsünk elő egy serpenyőt vagy a grillezőt magas hőmérsékleten.

Dörzsöljük bele a fűszeres keveréket a csirkemellbe. Erre a legjobb eszköz mindenképpen a kezünk lesz. Olyan vastagon vagy vékonyan rétegezhetjük a keveréket a húsra, ahogyan szeretnénk.

Ezt követően pedig tegyük a fűszerekkel bedörzsölt csirkemell szeleteket a serpenyőbe vagy a grillre. Süssük a hús mindkét oldalát nagyjából 4-4 percig. A külsőnek sötétbarnának kell lennie, a közepének pedig nem szabad rózsaszínnek maradnia.

Vegyük le a hőről, és hagyjuk állni 5-10 percig, hogy beszívja a levét, mielőtt felvágnánk.

http://pinchofyum.com/super-simple-jerk-chicken