Ez az a recept, amelyet a csirkeételek kedvelőinek ki kell próbálnia. Ezzel az elgondolással ugyanis a már talán néha unalmasnak tűnő csirkehúst is fel lehet dobni.
A csirkemell meg van fűszerezve olyan nagyszerű fűszerekkel, mint a szegfűbors, a cayenne-i bors, a bors és a barnacukor. A zamatos és fűszeres textúráján túl pedig élvezni lehet még a sötétbarna külső rétegét is.
Ha pedig valami csoda folytán maradna belőle, akkor másnap nagyszerűen felhasználható akár pizzafeltétként is.
Hozzávalók:
- 2 kiskanál szegfűbors
- 2 evőkanál barnacukor
- ½ kiskanál kömény
- ¼ kiskanál fokhagyma
- ¼ kiskanál fahéj
- 1 kiskanál só
- ½ kiskanál frissen őrölt bors
- 1/8 kiskanál cayenne-i bors
- 1 evőkanál repceolaj
- 700 g csontozott, bőrnélküli csirkemell
Szuper egyszerű sült csirkemell recept
Egy kisebb tálban keverjük össze az összes fűszert, a barnacukrot és az olajt. Közben pedig melegítsünk elő egy serpenyőt vagy a grillezőt magas hőmérsékleten.
Dörzsöljük bele a fűszeres keveréket a csirkemellbe. Erre a legjobb eszköz mindenképpen a kezünk lesz. Olyan vastagon vagy vékonyan rétegezhetjük a keveréket a húsra, ahogyan szeretnénk.
Ezt követően pedig tegyük a fűszerekkel bedörzsölt csirkemell szeleteket a serpenyőbe vagy a grillre. Süssük a hús mindkét oldalát nagyjából 4-4 percig. A külsőnek sötétbarnának kell lennie, a közepének pedig nem szabad rózsaszínnek maradnia.
Vegyük le a hőről, és hagyjuk állni 5-10 percig, hogy beszívja a levét, mielőtt felvágnánk.
Comments
Loading…