in

Ragadós ázsiai mázas csirke

Ha egy lágy és lédús csirkés ételre vágyik az ember, akkor ez a megfelelő recept. A ragadós és édes ázsiai szósszal borított csirkemell egyszerűen fenséges.

Ha Ön is kedveli az ázsiai ízeket és a gyorsan elkészíthető ételeket, akkor ezt a receptet Önnek találták ki.

Hozzávalók:

Ragadós ázsiai mázas csirke recept

Melegítsünk elő közepes hőfokon egy nagyobb serpenyőt az egy evőkanál olívaolajjal. Rakjuk bele a csirkét a sóval és a borssal. Süssük a csirkehús mindkét oldalát kb. 3 percig, vagy amíg mindkét fele el nem kezd barnulni. Ezután tegyük a csirkehúst félre egy tányérra.

A serpenyőben keverjük össze a barnacukrot, a szójaszószt, a hoisin szószt, az édes chili szószt, a gyömbért, a paprikapelyhet, a fokhagymát és a citromlevet. Közepes hőmérsékleten főzve forraljuk fel, majd főzzük további 1-2 percig, hogy besűrűsödjön a keverék.

Ekkor rakjuk vissza a csirkehúst a serpenyőbe, és borítsuk be mindkét oldalát a szósszal. Tálaljuk szezámmaggal és aprított zöldhagymával.

therecipecritic.com

What do you think?

Comments

Loading…

0

Sajtos és szalonnás kenyérsüti

Hogyan grillezzünk rövid bordákat mindössze 10 perc alatt?