Aki szereti a csirkét, nem kérdés, méltányolni fogja a kebab ananászos változatát. Kellően pikáns és rendkívül ízletes. Nyársra húzva látványnak is fantasztikus, hát még az íze!
Szuper könnyű elkészíteni, ráadásul csupa egészséges élelmiszerekből áll. Kicsit furcsa recept a szokatlan kebab hozzávaló miatt, de isteni íze van!
Előkészület: 15 perc – Főzési idő: 15 perc
Hozzávalók:
- 1 zöldpaprika nagyobb darabokra vágva
- fél hagyma ujjnyira szeletelve
- ¼ kg bőr nélküli, kicsontozott csirkemell kockázva
- 15 dkg ananász lecsepegtetve
- ¼ csésze barbeceau szósz, ízlés szerint használva
- 6 kisebb nyárs
A szuper könnyű ananászos-csirkés kebab elkészítése:
Melegítsük elő a szabadtéri grillt. Állítsuk a hőfokot közepesre és olajozzuk be a sütőrácsot. A nyársra tűzzük fel a paprikát, a hagymát és az ananászt.
Ismételjük a műveletet egészen addig, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Az előkészített kebabot alaposan kenjük meg Barbeceau szósszal.
Az előmelegített grillen rózsaszínűre pirítjuk, óvatosan, 7-10 percenként forgatva, hogy minden oldala jól átsüljön. Ha kész, azonnal fogyasztható.
Ajánlott hozzá tavaszi vagy nyári saláta, idényzöldségekből készítve. Jó étvágyat kívánunk az ínyenc falatokhoz!
Comments
Loading…