Ki hitte volna, hogy a lasagne 30 perc alatt is elkészíthető, és nem kell hozzá a sütőnket bekapcsolni? Pedig mindez igaz. Ezt pedig ez a csodás recept be is bizonyítja.
Az ízletességének a titka pedig igazából tésztaszószban van. Használjunk hozzá paradicsomos és bazsalikomos mártást, és a siker garantált lesz.
Hozzávalók:
- 1 evőkanál repceolaj
- 350 g darált marhahús
- 350 g olaszkolbász
- 1,5 bögre marhahúsleves
- 1 kiskanál só
- 1 kiskanál tört feketebors
- 1 kiskanál fokhagymapor
- 1 bögre ricotta
- 1,5 bögre mozzarella
- 8 db lasagne tészta, négybe törve
- ¼ bögre parmezán sajt a tálaláshoz
- Friss bazsalikom a tálaláshoz
Serpenyős lasagne recept
Forrósítsuk fel az olajunkat közepes hőfokon egy nagyobb serpenyőben. Adjuk hozzá a marhahúst és a kolbászt, és süssük addig, amíg meg nem barnulnak, és kis darabokra nem omlanak. Ez kb. 5 percig tart. Fölözzük le róla a felesleges zsírt.
Adjuk hozzá a marhahúslevest és keverjük jól el.
Nyomkodjuk bele a tésztadarabkáinkat a szószba egy egységes réteget alkotva ezzel.
Keverjük össze egy kisebb edényben a ricottát, fél bögre mozzarellát, a sót, a borsot és a fokhagymaport. Rakjuk bele kis gombócokként a keverék körülbelül felét a serpenyőnkbe, majd következhet még egy réteg tészta a szószba nyomkodva.
Ezt követően folytathatjuk a sajtos keverék adagolását, majd ha befejeztük, jöhet az utolsó tésztaréteg. Óvatosan nyomkodjuk meg a darabkákat, ezzel biztosítva, hogy az összes tésztadarab fedve legyen.
Várjuk meg, míg a lasagne felforr, majd vegyük lejjebb alatta a hőt, fedjük le a serpenyőnket, és hagyjuk így főni kb. 15 percig.
Ezt követően vegyük le a serpenyő tetejét, és szórjuk meg az ételünket a maradék mozzarellával, majd fedjük le újabb 5 percre. Vegyük le a tűzről.
Hagyjuk így állni tálalás előtt néhány percig, majd díszítsük parmezánnal és friss bazsalikommal.
Comments
Loading…