in

Grillen sült pizza

Hamarosan itt a grillezés és a kerti partik ideje. Az egyik pozitívuma a grillsütőknek az, hogy ezek jobban utánozzák a fatüzelésű kemencéket, mint a hagyományos konyhai sütő.

Akár faszenet használ, akár gázt, a grillezés következtében keletkezett füst olyan ízzel fogja ellátni a pizzát, amit soha nem lehetne hagyományos sütőben elérni.

A grillen sütött pizza trükkje az, hogy előbb a sima tésztát érdemes megsütni, majd kivenni, megfordítani, a grillezett oldalát megkenni szósszal és öntettel, majd visszatenni a grillezőre.

Hozzávalók:

Grillen sült pizza recept

Első lépésként készítse el a pizza tésztát, vagy használja a már előre elkészített tésztát, amit a boltok polcain talál meg. Készítse elő a grillt magas hőfokra.

Tegyen egy kis tálba olíva olajat, amivel majd megkeni a grillező rácsait, és a pizzát, majd készítse elő a feltéteket, hogy készen álljanak, ha megsült a tészta. Amint kinyújtotta jellegzetes formájára a pizza tésztát, hagyja 5 percig pihenni.

Miután a grill felforrósodott papírtörlővel és fogóval kenje be a grillező rácsait, majd szórja meg a tészta alját liszttel, helyezze egy sütőpapírra és hagyja, hogy a tészta lecsússzon a sütőpapírról a grillező rácsaira. Zárja le a grillező fedelét, és hagyja sülni 2 percig.

Amint a pizza tészta enyhén barnássá vált, vegye le a sütőről, forgassa meg és a grillezett oldalára helyezze fel a feltéteket, a szószt, a fűszernövényeket, a sajtot stb.

Ezután tegye vissza a sütőbe, és ha a grillezője gázfűtéses, vegye lejjebb a hőt. Ha faszenes grillel dolgozik, fedje le és süsse 2-3 percig.

Amikor elkészült, hagyja pihenni pár percig, aztán szeletelje és már tálalásra készen is áll!

simplyrecipes.com

What do you think?

Comments

Loading…

0

Articsóka krémleves

Csirke és alma mézes-mustáros szószban