Az egészséges étkezés alappillérjei a zöldségek és a gyümölcsök, ám ezt hajlamosak vagyunk elfelejteni. Reméljük, ez a recept az eszünkbe juttatja, hogy mennyire fontos is a kiegyensúlyozott étkezés, mely egyben nagyon finom is lehet, ha az ízek harmonizálnak egymással.
Ez a saláta mindent tartalmaz, amit egy főételnek tartalmaznia kell, de ha valami tartalmasabbra vágynánk, akkor előétel gyanánt is fogyasztható.
Hozzávalók:
- 60 g rukkolalevél
- 1 db avokádó
- ½ db libanoni uborka (használhatunk nyugodtan másmilyent is, ha libanoni nincs kéznél)
- 100 g füstölt lazac
- 1 evőkanál szezámmag
A salátaöntethez:
- 1 lime
- ½ bögre olívaolaj (vagy amennyit az ízlésünk megkíván)
- Só ízlés szerint
- Egy csepp szezámolaj (opcionális)
Füstölt lazacos, avokádós rukkola saláta recept
Pirítsuk enyhén barnára közepes hőfokon a szezámmagot egy kisebb száraz serpenyőben. Tegyük félre.
Mossuk meg, majd szárítsuk is meg a rukkola leveleket, majd ezeket is tegyük félre.
Szeleteljük fel az uborkát, és tegyük félre.
Vágjuk félbe a lime-ot, majd facsarjuk ki a levét egy kisebb tálba. Adjuk hozzá az olívaolajt, a szezámolajt (ha használunk), a sót és fél kanállal a pirított szezámmagból. Keverjük el a hozzávalókat.
Rakjuk bele egy salátatálba a rukkolát, az uborkát és a kézzel szaggatott füstölt lazacot.
Szeljük fel az avokádónkat. Ha van, használjunk avokádó szeletelőt. Hogy elkerüljük az avokádó megbarnulását, mártsuk bele a szeleteket az öntetbe, majd így adjuk hozzá a salátához. Végül szórjuk bele a salátatálunkba a megmaradt pirított szezámmagot.
Tálaljuk a salátát és az öntetet egymástól elkülönítve.
Comments
Loading…