A mézes-fokhagymás csirke szezámmagokkal megszórva talán leginkább a kínai konyhára emlékeztet minket. Aki szereti az édes és a sós íz keveredését, az minden bizonnyal ezt a receptet is többször elkészíti majd.
Azonban, ha csak egy kis újdonságra vágynánk, akkor is érdemes ezzel a nagyon egyszerűen elkészíthető finom étellel próbálkoznunk.
A mennyei húson felül, a maga után hagyott szósszal sem lehet betelni.
Hozzávalók:
- 4 db kicsontozott csirkecomb
- 4 gerezd reszelt fokhagyma
- 1/3 bögre méz
- ½ bögre ketchup (ha elérhető, akkor alacsony nátriumtartalmú készítményt is használhatunk)
- ½ bögre alacsony nátriumtartalmú szójaszósz
- ½ kiskanál szárított oregánó
- 2 evőkanál friss petrezselyem
- ½ evőkanál pirított szezámmag
Cserépedényben sült mézes-fokhagymás csirke recept
Helyezzük a csirkecombokat az edényünk közepére, majd tegyük őket félre.
Egy keverőedényben keverjük össze a fokhagymát, mézet, ketchupot, szója szószt, oregánót és a petrezselymet, míg egy egyenletes, homogén masszát nem kapunk. Öntsük rá az elkészült szószt a csirkecombokra.
Tegyük rá a fedelét, és süssük alacsonyabb hőfokon 6-7 óráig, vagy magasabbon 4-5 óra hosszát.
Miután elkészült, tegyük át egy tányérra a combokat, és locsoljuk meg a levével, valamint szórjuk le a pirított szezámmaggal.
Comments
Loading…