Hozzávalók:
tészta:
-35 dkg liszt,
-2 tojás sárgája
-1 cs. sütőpor,
– 1 dl tejföl
-10 dkg cukor,
-20 dkg margarin
Ezeket összegyúrom, 2 adag lesz belőle a felét lefagyasztom, jó lesz legközelebb.
Túrókrém: 4 tojás sárgája,
1 cs. vaníliás cukor
-1 cs. vaníliás pudingpor /főzős/
-1/2 l tej
-50 dkg túró
-16 dkg porcukor
Gépi habverővel mindent összekeverek. Teljesen folyik, de ilyennek kell lennie !!
Kivajazni egy kapcsos tortaformát, megszórni liszttel. A fél adag tésztát belesimítani, ráöntjük a túrós krémet és kb 1 órát sütjük közepes lángon /160 fok/
6 tojás fehérjét kemény habbá verni, majd 10 dkg porcukrot hozzáadni, azzal is verni. Rásimítjuk a már megsült torta tetejére és 5 percre visszatolni a sütőbe. A formában hagyjuk kihűlni.
nagyon finom !
Comments
Loading…