Míg általában a bordákat órákig pároljuk, a rövid bordák egyformán lédúsak és csodálatosak, akkor is, ha steakként sütjük meg őket. Ehhez még hozzájárul az az öröm is, ami azzal jár, hogy begyújtjuk a grillezőt, összedobunk egy ütős pácot és hallgatjuk, ahogy a hús sistereg ahelyett, hogy egész nap a a pörkölt fölött izzadnánk.
A bordákhoz mindössze mandulát, szezámmagot, piros paprikát, chilit és ecetet kell hozzáadni, hogy tökéletes legyen a borda.
A rövid bordák rendkívül rugalmasak, ezért kezelni tudják az erős ízeket is. A zsíros csillogás és az erős hús íz tökéletesen kiemelhető egy egyszerűbb páccal, vagy kipróbálhatja az édes hagyma pácot, amely szintén ínycsiklandozó.
Bármilyen pácot vagy fűszert is választ, hagyja a húst ázni benne, néhány percig mielőtt a grillezőre tenné a bordákat.
Miután előkészíti a bordákat, készítsen elő egy jól megtisztított és megfelelően olajozott rácsot közepes tűzön, majd tegye fel sülni őket. Nem számít, hogy mennyire szeretné, ne nyúljon a húshoz még néhány percig. Hadd dolgozza ki az ínycsiklandozó ízét.
Amikor a bordák egyik oldala már elszenesedett, fordítsa meg őket a másik oldalukra, hogy ropogósak legyenek mindkét oldalon, majd vegye le őket a rácsról ha elérték a 130 fokot és közepesen sültek, ami körülbelül 8-10 percig tart.
Miután a bordákat leszedte a grillezőről, hagyja őket ülni nagyjából 5 percig, amíg a lé újra szétoszlik bennük.
Amikor eljött az ideje, keresse meg a hús barázdáit, és azzal ellentétesen vágja fel őket a tökéletes kinézet érdekében.
Ha minden lépést elvégzett, itt az ideje megkóstolni, csak hogy meggyőződjön róla, hogy elég lédús, húsos és zsenge lett a borda, vagy éppen azért, mert már alig várja.
Érdemes tehát kipróbálni ezt a módszert, és így időt és energiát is spórolhat meg, ráadásul nincs is jobb a grillen sült húsoknál.
Comments
Loading…