4személyre: 80dkg zöldborsó, 10dkg gépsonka, 1 csokor petrezselyem, 2ek. vaj, 2ek. liszt, 1 tojássárgája, só, őrölt bors.
Panírhoz: 10dkg liszt, 2 tojás, 10dkg zsemlemorzsa, bő olaj a sütéshez.
Elkészítés:a kifejtett zöldborsót enyhén sós vizben főzze meg, szűrje le, a levét tegye félre. A sonkát vágja apróra. Mélyebb serpenyőben a felforrósított vajon a liszttel készítsen világos rántást. Engedje fel kb.4dl borsófőzőlével. Habverővel keverje simára,majd lassú tűzön főzze sűrűre, amig elválik az edény falától. Ekkor adja hozzá a borsót, a sonkát, a petrezselymet, sózza, borsozza, majd jol keverje össze a tojássárgájával. A masszát lisztezett deszkán formázza henger alakúra, majd vágja 5-6cm-es db-okra. A lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába forgatva panírozza. Bő forró olajban kb.5-6perc alatt süsse aranysárgára. Tejföllel vagy sajtmártással kináljuk.
Comments
Loading…