Ez a legfinomabb előétel. Aki kedveli a zöldségsalátákat, bizonyára élvezni fogja a friss paradicsom, uborka zamatos íz világát, ahogy bársonyosan keveredik a sajttal és az olívával. Mediterrán ínyencség, könnyű tavaszi-nyári csemege.
Előkészület: 15 perc – Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók:
- Öntet:
- 6 evőkanál olívaolaj
- 1 ½ evőkanál friss citromlé
- 1 evőkanál vörös borecet
- 2 gerezd őrölt fokhagyma
- 1 teáskanál szárított oregánó
- Saláta:
- 1 fej saláta
- 3 nagy szilva paradicsom
- 1 kígyó uborka
- 1 közepes lila hagyma
- 1 zöldpaprika
- ¾ csésze kalamata olívabogyó
- ¾ csésze morzsolt feta sajt
Az igazi görög saláta recept
Habverővel alaposan keverjük össze az öntet hozzávalóit, ízesítsük még, ha szükséges az arányok betartásával. A zöldségeket mossuk és szárítsuk meg, készítsük elő a salátához. A paradicsomot magozzuk ki, és vágjuk durvára, az uborkát szintén nagyobb karikákra szeljük. A paprikát vékonyabban vagdossuk össze, hogy könnyebb legyen fogyasztani.
Ha feldaraboltuk a hozzávalókat, mindet tegyük egy nagy tálba, kivéve a feta sajtot. Locsoljuk meg a fűszeres öntettel, csak utána szórjuk rá a darabolt sajtot. Frissen tálaljuk, mivel a zöldségek megfonnyadnak túlzott állás következtében.
Comments
Loading…