in

Sajttal és baconnel tűzdelt felkockázott kenyér

Ez a sajttal és baconnel tűzdelt kenyér egyszerűen isteni. A fokhagymás vajas szórás és a beleszurkált bacon, gouda és zöldhagyma mindenki számára meg fogja hozni azt a bizonyos „kérek még” ízt.

Ez a könnyű, sajtos kenyér tökéletes meccsekre, bulikra, de akármilyen egyéb napokra is.

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb olasz vagy francia cipó
  • ½ bögre olvasztott vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 csík sült bacon, felaprítva
  • 4 szál zöldhagyma, felaprítva
  • 3 bögre reszelt gouda sajt
  • További zöldhagyma a díszítéshez (opcionális)

Sajttal és baconnel tűzdelt felkockázott kenyér recept

Melegítsük elő a sütőnket 200 Celsius fokra.

Egy kés segítségével vágjunk négyzethálót a kenyerünkbe. Vágjunk bele hosszában és széltében is csíkokat kb. 1-1,5 cm-re egymástól, de ne vágjuk át a kenyér közepét, hiszen annak egyben kell maradnia.

Keverjük össze a vajat és a fokhagymát, majd óvatosan húzogassuk szét a kenyeret, és öntözgessük bele a keverékünket a vágásokba. Biztosítsuk, hogy mindenhová kerüljön belőle a kenyérre.

Fújjunk le egy darab alufóliát sütősprayjel, majd helyezzük rá a kenyeret. Takarjuk be vele a kenyeret félig. A kenyér tetejét fedjük le egy másik darab zsírtalan alufóliával. Helyezzük el így a kenyerünket egy tepsin, és süssük 10 percig. Ekkor vegyük ki a sütőből, és távolítsuk el az alufóliát a tetejéről.

Óvatosan helyezzük a vágásokba a bacont, majd a reszelt sajtot is. Talán soknak tűnik majd elsőre a sajt, de nyugodtan tűzdeljük a kenyérbe, illeszkedni fog. Szórjuk meg zöldhagymával is, és óvatosan nyomkodjuk a kenyérbe.

Tegyük vissza a kenyeret a sütőbe fedetlenül, és süssük további 15-20 percig, vagy amíg a sajt teljesen el nem olvad.

Ekkor vegyük ki a sütőből, és szórjuk meg még több zöldhagymával, ha szeretnénk. Távolítsuk el az alufóliát az aljáról, és már tálalható is.

twopeasandtheirpod.com

What do you think?

Comments

Loading…

0

Krémsajtos és avokádós tekercs

Serpenyős lasagne egyszerűen és gyorsan