Ez a sajttal és baconnel tűzdelt kenyér egyszerűen isteni. A fokhagymás vajas szórás és a beleszurkált bacon, gouda és zöldhagyma mindenki számára meg fogja hozni azt a bizonyos „kérek még” ízt.
Ez a könnyű, sajtos kenyér tökéletes meccsekre, bulikra, de akármilyen egyéb napokra is.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb olasz vagy francia cipó
- ½ bögre olvasztott vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 8 csík sült bacon, felaprítva
- 4 szál zöldhagyma, felaprítva
- 3 bögre reszelt gouda sajt
- További zöldhagyma a díszítéshez (opcionális)
Sajttal és baconnel tűzdelt felkockázott kenyér recept
Melegítsük elő a sütőnket 200 Celsius fokra.
Egy kés segítségével vágjunk négyzethálót a kenyerünkbe. Vágjunk bele hosszában és széltében is csíkokat kb. 1-1,5 cm-re egymástól, de ne vágjuk át a kenyér közepét, hiszen annak egyben kell maradnia.
Keverjük össze a vajat és a fokhagymát, majd óvatosan húzogassuk szét a kenyeret, és öntözgessük bele a keverékünket a vágásokba. Biztosítsuk, hogy mindenhová kerüljön belőle a kenyérre.
Fújjunk le egy darab alufóliát sütősprayjel, majd helyezzük rá a kenyeret. Takarjuk be vele a kenyeret félig. A kenyér tetejét fedjük le egy másik darab zsírtalan alufóliával. Helyezzük el így a kenyerünket egy tepsin, és süssük 10 percig. Ekkor vegyük ki a sütőből, és távolítsuk el az alufóliát a tetejéről.
Óvatosan helyezzük a vágásokba a bacont, majd a reszelt sajtot is. Talán soknak tűnik majd elsőre a sajt, de nyugodtan tűzdeljük a kenyérbe, illeszkedni fog. Szórjuk meg zöldhagymával is, és óvatosan nyomkodjuk a kenyérbe.
Tegyük vissza a kenyeret a sütőbe fedetlenül, és süssük további 15-20 percig, vagy amíg a sajt teljesen el nem olvad.
Ekkor vegyük ki a sütőből, és szórjuk meg még több zöldhagymával, ha szeretnénk. Távolítsuk el az alufóliát az aljáról, és már tálalható is.
Comments
Loading…